Eduard Novak, singurul campion paralimpic al Romaniei, va da startul Maratonului Olteniei

Eduard Novak, singurul campion paralimpic al Romaniei, va da startul Maratonului Olteniei

Published

Ambasadorul editiei a V-a a Maratonului Olteniei, powered by CEZ Romania este Eduard Novak. Evenimentul, la care vor participa aproximativ 600 de sportivi amatori, se va desfasura la Ramnicu Valcea pe 26 si 27 august.

Maratonul Olteniei este deja un reper important pentru amatorii de Mountain Bike si Trail Run din Romania. La startul in cursa de Mountain Bike se va afla si Eduard Novak, singurul campion paralimpic al Romaniei si presedinte al Federatiei Romane de Ciclism.

Sunt onorat ca voi participa la Maratonul Olteniei, un eveniment care devine de la an la an mai atractiv si mai important pentru comunitatea locala. Maratonul este totodata dovada ca romanii iubesc miscarea si vor sa se mentina in forma. Sper ca astfel sa vedem cat mai multi copii care aleg sportul si ciclismul in special si care ne vor aduce in viitor medalii la cele mai importante evenimente mondiale. Este important nu doar sa inspiram oamenii sa faca miscare, ci si sa adere la valorile sportului: respect fata de adversari si parteneri, corectitudine si dorinta de fi cel mai bun”

Eduard Novak

Eduard Novak, medalia de aur pentru Romania 

Eduard Novak, medalia de aur pentru Romania 

Eduard este un model pentru miscarea ciclista si sportiva nu numai din Romania, ci pentru toti sportivii. Suntem convinsi ca alaturi de Eduard si de Federatia de Ciclism vom transforma a V-a editie a Maratonului intr-un eveniment care va inspira cat mai multi oameni sa imbratiseze sporturile in aer liber. Ne dorim, de asemenea, sa reusim sa realizam obiectivul cauzei sociale – modernizarea Centrului de transfuzii din Ramnicu Valcea si constientizarea necesitatii de a dona sange pentru a salva vieti”

Martin Zmelik, Country Manager al Grupului CEZ in Romania

Bataile inimii, in premiera inspiratie pentru muzicieni

Patru participanti la prima tura de recunoastere a Maratonului Olteniei, desfasurata pe 7 iunie 2017, au purtat bratari de monitorizare a ritmului cardiac, iar datele colectate de pe aceste dispozitive au fost descarcate si analizate de artistii Raul Kusak si Electric Brother, care au gasit inspiratia de a crea soundtrack-ul oficial al Maratonului Olteniei. Dispozitivele au fost purtate de Martin Zmelik, Country Manager Grupul CEZ in Romania, Carmen Bruma, jurnalist TV si cei doi bloggeri sportivi, sustinatori ai evenimentului – Roxana Lupu (adrenallina.ro) si Emilian Nedelcu (biciclistul.ro). Cei patru au parcurs un traseu de 33 de kilometri cu diferente mari de nivel si cu zone dificile din punct de vedere tehnic, dar spectaculoase in acelasi timp, traversand padurea de langa Ramnicu Valcea.

Participantii la Maratonul Olteniei devin sustinatori ai Centrului de Transfuzii Sanguine din Ramnicu Valcea 

In cadrul acestei editii a Maratonului Olteniei, sportivii au ocazia sa transforme cursele la care participa in sanse la viata prin sustinerea Centrului de Transfuzii Sanguine Valcea. Persoanele care doresc sa sprijine cauza sociala a evenimentului pot face o donatie accesand website-ul www.maratonulolteniei.ro. La finalul maratonului, contravaloarea taxelor si cea a donatiilor individuale, alaturi de cea a Grupului CEZ in Romania, vor fi directionate integral catre dotarea cu echipamente medicale performante a CTS Valcea.
Despre Grupul CEZ in Romania
Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 8 companii – Distributie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Despre Eduard Novak
Eduard a inceput cariera de sportiv la o varsta frageda cand a ales hocheiul. A decis dupa putin timp sa se dedice patinajului viteza, iar dupa 10 ani de cariera exceptionala a obtinut 25 de titluri nationale, 30 de recorduri nationale si locul 3 la Cupa Mondiala de juniori. In urma unui accident nefericit, a reluat viata sportiva de la 0. Fara niciun sprijin financiar din partea statului, Eduard Novak si-a deschis singur propria afacere din care si-a finantat participarile la concursurile internationale de ciclism. Timp de cativa ani, a fost ziua agent de vanzari la propria firma si seara sportiv de performanta. Cu perseverenta, Eduard si-a imbunatatit constant performantele, culminand cu paralimpiada de la Londra, unde a obtinut aurul si a batut recordul mondial de viteza.

Copy as a Plain Text

Share

Attachments

Download All

Eduard Novak3.jpg

image | 1.14 MB

Download
Eduard Novak2.jpg

image | 128 KB

Download
Eduard Novak.jpg

image | 86.5 KB

Download
Eduard Novak, ambasadorul Maratonului Olteniei.docx

docx | 127 KB

Download
Related Stories
Maratonul Olteniei: 574 de concurenti, 4 probe de concurs, 1 cerere in casatorie, toate sub melodia oficiala a evenimentului

ago

Numerosi iubitori de sport din tara cat si din strainatate, sustinatorii acestora, autoritatile locale si judetene, organizatorii, dar si cei aflati in trecere prin Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea au facut din cea de-a cincea editie a Maratonului Olteniei un eveniment de succes.
Activitatea Grupului CEZ in Romania in 2016: evolutie, digitalizare, inovatie si consolidare

ago

Rezultatele financiare pozitive inregistrate in 2016 arata clar ca investitiile noastre in modernizarea retelei si cresterea eficientei operationale au dat roade. In 2016, ne-am consolidat pozitia de partener pe termen lung al Romaniei si am pastrat satisfactia clientilo
Martin Zmelik, CEO-ul Grupului CEZ in Romania, si Cabral Ibacka au lansat “Ziua E-Mobilitatii” la CEZ Romania

ago

Initiativa CEZ Romania, cel mai mare producator privat de energie regenerabila din Romania, este o confirmare a strategiei companiei de a dezvolta alternativele de mobilitate electrica
Premiera pentru o competitie sportiva – Melodia oficiala a Maratonului Olteniei a fost inspirata de ritmul cardiac al sportivilor

ago

Editia a V-a a Maratonului Olteniei powered by CEZ Romania aduce o premiera in tara noastra: prima tema muzicala compusa pe baza batailor inimilor catorva sportivi participanti la tura de recunoastere a traseului de Mountain Bike, printre care si CEO-ul Grupului CEZ in Romania, Martin Zmelik.

Maratonul Olteniei: 574 de concurenti, 4 probe de concurs, 1 cerere in casatorie, toate sub melodia oficiala a evenimentului

Numerosi iubitori de sport din tara cat si din strainatate, sustinatorii acestora, autoritatile locale si judetene, organizatorii, dar si cei aflati in trecere prin Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea au facut din cea de-a cincea editie a Maratonului Olteniei un eveniment de succes.