BUCUREȘTI, APRILIE, COMUNICAT DE PRESĂ MSD ROMÂNIA ȘI INSTITUTUL NAȚIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

Anul acesta, Săptămâna Mondială a Imunizării se va desfășura sub tema #vaccinurilefuncționează.

Pentru a sublinia importanța imunizării în lupta cu cancerul de col uterin, inițiatorii campaniei „Protejează-i aripile!” – MSD România și Institutul Național de Sănătate Publică -  au realizat o proiecție de tip video-mapping pe Cercul Militar Național, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării. Acțiunea are rolul de a aminti femeilor din România rolul esențial al prevenției primare a cancerului de col uterin.
Organizația Mondială a Sănătății derulează, anul acesta, în intervalul 24-30 aprilie, Săptămâna Mondială a Imunizării cu tema #vaccinurilefuncționează, având drept obiective îmbunătățirea ratei de vaccinare și a protecției copiilor, adolescenților și persoanelor adulte împotriva bolilor prevenibile prin vaccinare.

Pentru a marca debutul Săptămânii Mondiale a Imunizării, dar și pentru a transmite un mesaj clar cu privire la necesitatea prevenției cancerului de col uterin și a celorlalte boli provocate de infecția cu HPV, MSD România a realizat, în data de 24 aprilie 2017, o proiecție de tip video-mapping pe clădirea Cercului Militar Național din București. Acest eveniment face parte din campania ”Protejează-i aripile!”, realizată de MSD România în parteneriat cu Institutul Național de Sănătate Publică, ce a debutat în data de 2 februarie 2017 ca un amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în România.

Vaccinarea este considerată una dintre cele mai importante realizări din domeniul medical, cu ajutorul căreia au fost prevenite mai mult de 30 de boli. În contextul în care România a înregistrat, în ultimii ani, cea mai importantă scădere a ratei vaccinării dintr-o listă de 190 de țări analizate și având în vedere că nivelul de încredere în siguranța vaccinurilor este printre cele mai scăzute din Europa  (1 din 5 români consideră că vaccinurile nu sunt sigure), MSD România susține eforturile Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește creșterea nivelului de informare cu privire la importanța prevenției primare prin vaccinare.  MSD se angajează să contribuie, prin strategii inovatoare și investiții, la îmbunătățirea metodelor care pot duce la scăderea numărului de cazuri de boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Vaccinurile au un rol important în sănătatea publică, însă, în continuare, milioane de oameni sunt nevaccinați și vulnerabili în fața unor boli care pot fi  prevenite prin vaccinare. MSD susține, an de an, demersurile necesare pentru îmbunătățirea accesului oamenilor la imunizare, precum și eforturile pentru dezvoltarea de noi vaccinuri. De asemenea, MSD sprijină misiunea Organizației Mondiale a Sănătății privind extinderea accesului la vaccinuri prin intermediul colaborărilor cu instituții publice și organizații neguvernamentale pentru a ajunge la acele comunități care nu beneficiază, încă, de imunizare."

Fabrizio Giombini, Director General MSD România

Planul Global de Acțiune pentru Vaccinare 2017 este anul care marchează mijlocul perioadei de implementare a Planului Global de Acțiune pentru Vaccinare. Acest demers are ca obiectiv încurajarea vaccinării de rutină în acord cu obiectivele propuse pentru vaccinare, accelerarea controlului bolilor prevenibile prin vaccinare, având ca primă etapă, eradicarea poliomielitei, introducerea unor vaccinuri noi și îmbunătățite, precum și stimularea cercetărilor și proceselor de dezvoltare a noilor generații de vaccinuri și a tehnologiilor aferente. MSD este unul dintre liderii globali în lupta împotriva bolilor prevenibile prin vaccinare și a contribuit, de-a lungul timpului, la îmbunătățirea sănătății oamenilor din toate părțile lumii. Compania are un portofoliu complex de vaccinuri și a ajutat la prevenirea unor boli transmisibile, fie că vorbim despre boli ale copilăriei, din adolescență sau care apar la vârsta adultă. De asemenea, MSD lucrează la dezvoltarea portofoliului propriu de vaccinuri prin investiții în cercetare, cu scopul de a răspunde nevoilor curente în materie de sănătate globală.

Săptămâna Mondială a Imunizării este o campanie anuală  de conştientizare care a fost lansată în 2012 de Organizația Mondială a Sănătății și care se desfășoară la nivel global. Obiectivul acestei campanii îl reprezintă promovarea utilizării vaccinurilor cu scopul de a ajuta persoane de toate vârstele să prevină apariția a diferite boli.

Despre MSD

De mai mult de un secol, din poziția de lider la nivel global, MSD contribuie la îmbunătățirea vieților oamenilor din întreaga lume. MSD reprezintă marca înregistrată pentru Merck Sharp & Dohme și are sediul central în Kenilworth, N.J., S.U.A. Prin intermediul medicamentelor, vaccinurilor, terapiilor biologice și produselor pentru sănătatea animalelor din portofoliul său, compania oferă soluții inovatoare pentru sănătate, fiind prezentă în peste 140 de țări.  De asemenea, MSD
și-a manifestat, de-a lungul timpului, angajamentul constant pentru îmbunătățirea accesului la sănătate prin strategii pe termen lung, dezvoltarea de programe și parteneriate. Pentru mai multe informații, puteți accesa site-ul www.msd.ro.

Proiecție video pe Cercul Militar Național, realizată în cadrul campaniei „Protejează-i aripile!”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării.docx

docx | 85.4 KB

Video-mapping_1.jpg

image | 1.33 MB

Video_mapping_2.jpg

image | 1.16 MB

MSD România și Institutul Național de Sănătate Publică lansează campania „Protejează-i aripile!”, un amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în România

În fiecare an, peste 4.000 de românce descoperă că sunt afectate de cancer de col uterin[1], țara noastră ocupând primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența acestei boli.[2] Femeile active, cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani sunt cel mai afectate de cancerul de col uterin.
Campioana olimpică Ana Maria Brânză susține supraviețuitoarele cancerului de sân

Peste 1.900 de femei care au trecut printr-o operație de mastectomie au primit, în ultimii șapte ani, proteze mamare din partea asociației Casiopeea. Ana Maria Brânză, campioana olimpică la scrimă, susține asociația Casiopeea începând cu luna iunie a acestui an. Aso

EuroGsm relansează shop-ul online: o nouă experiență de cumpărare și cel mai amplu ghid de informare pentru pasionații de tehnologie

Noua variantă a shop-ului online va permite utilizatorilor să consulte oferta de telefoane și tablete la prețuri speciale, la încheierea sau prelungirea unui abonament Orange, având posibilitatea să intre ulterior în contact cu unul dintre consultanții EuroGsm, pentru de