Activitatea Grupului CEZ in Romania in 2016: evolutie, digitalizare, inovatie si consolidare

COMUNICAT DE PRESĂ CEZ ROMÂNIA

Activitatea Grupului CEZ in Romania in 2016: evolutie, digitalizare, inovatie si consolidare

Published

Rezultatele financiare pozitive inregistrate in 2016 arata clar ca investitiile noastre in modernizarea retelei si cresterea eficientei operationale au dat roade. In 2016, ne-am consolidat pozitia de partener pe termen lung al Romaniei si am pastrat satisfactia clientilor nostri ca indicator al eficientei activitatilor Grupului. Angajamentul CEZ fata de consumatorii din Romania se regaseste in toate initiativele noastre, incepand cu proiectul SMART Transformation si continuand cu dezvoltarea mobilitatii electrice si proiectele de responsabilitate sociala adresate comunitatii”

Martin Zmelik – Country Manager si Presedinte al Directoratului CEZ Romania

Grupul CEZ in Romania a raportat in 2016 un profit inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 466 251 mii lei, in crestere cu 36 373 mii lei fata de anul 2015, adica o crestere de 8%. Rezultatele pozitive au fost influentate in mare parte de evolutia activitatii de productie de energie. Totodata, Grupul a incheiat anul 2016 cu rezultate mai bune fata de anul anterior la nivelul profitului net, inregistrand o crestere de 181 663 mii LEI fata de 2015, crestere datorata activitatii de productie de energie eoliana.  In 2016, turbinele din Parcul Eolian Fantanele au produs un total de 675 GWh, Grupul CEZ in Romania fiind cel mai mare producator privat de energie regenerabila din tara. In acelasi an, Parcul Eolian Fantanele a obtinut 583 037 de certificate verzi prin sistemul de suport al investitiilor in energie regenerabila. Turbinele deja conectate la sistem din Parcul Eolian Cogealac Gradina au produs un total de 484 GWh, obtinand 409 603 de certificate verzi prin sistemul de suport al investitiilor in energie regenerabila. Hidrocentralele aflate in portofoliul CEZ au inregistrat o productie bruta de 77 GWh, in crestere cu 37 GWh fata de 2015, gratie modernizarii procesului de productie, dar si pe fondul conditiilor meteorologice favorabile.

Investim in proiectele care cresc satisfactia clientilor si bunastarea comunitatii locale

CEZ Grup este cel mai mare producator de energie verde

CEZ Grup este cel mai mare producator de energie verde

Proiectul SMART Transformation a devenit un important stalp de sustinere a activitatii noastre, avand in vedere ca zona de distributie a energiei electrice beneficiaza de o transformare continua, cu scopul imbunatatirii serviciilor dedicate clientilor si reducerii duratei intreruperilor in alimentarea cu energie electrica. Echipamentele tehnologice de ultima generatie si procesele smart de care operatorul de distributie dispune au redus pierderile de energie in retea, in comparatie cu energia distribuita, ajungand in 2016 la 10,2%. Aceste rezultate au fost suplimentate de investitia de 166 379.74 mii LEI in CAPEX (din fonduri proprii) si 163 475.00 mii LEI, reprezentand puneri in functiune care au contribuit la integrarea statiilor in sistemul SCADA, modernizarea si inlocuirea transformatoarelor, instalarea echipamentelor telecomandate, imbunatatirea retelei de joasa tensiune si asigurarea conditiilor propice pentru racordarea la reteaua electrica  a consumatorilor de energie din aria noastra operationala.

CEZ Vanzare si-a diversificat oferta de servicii si produse

O noutate importanta este faptul ca, din 2016, CEZ Vanzare asigura serviciul de furnizare gaze naturale si clientilor casnici, alaturi de asigurari obligatorii de masina si locuinta, marindu-si astfel portofoliul de produse cu oferte adaptate nevoilor clientilor. In 2016, cantitatea de energie electrica furnizata clientilor finali a fost de 3 369 GWh, cu 2,9% mai putin decat in 2015, pe fondul trendului general de reducere a consumului de energie, de la un an la altul. Cota de piata a CEZ Vanzare SA pe piata retail a fost de aproximativ 7,18% din consumul final. Grupul CEZ in Romania este dedicat informarii complete si corecte atat a clientilor sai, cat si a consumatorilor de energie in general, cu privire la riscurile si beneficiile schimbarii furnizorului de energie. In acest sens, compania a oferit informatii complete asupra legislatiei in vigoare. Pe langa aceste informatii, cei interesati au primit sfaturi de eficienta energetica, despre modalitatile de plata online a facturilor, despre contractarea online si alte oferte menite sa imbunatateasca serviciile Grupului si sa-i transforme pe clientii nostri in clienti cu un grad ridicat de satisfactie si CEZInformati.
CEZ Goup a avut un profit de peste 466 milioane lei în 2016

CEZ Goup a avut un profit de peste 466 milioane lei în 2016

Proiectele Grupului CEZ in Romania din 2016 au fost recunoscute prin distinctii importante la nivel national si international, de jurii prestigioase atat din sectorul energetic cat si din industria de comunicare, media si advertising. Mai multe informatii despre proiectele si investitiile Grupului CEZ in Romania in anul 2016, puteti gasi accesand acest link

Despre Grupul CEZ in Romania

Grupul CEZ este prezent pe piata romaneasca inca din anul 2005, odata cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA care, dupa procesul de transformare, asigura alimentarea cu energie electrica a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ in Romania sunt reprezentate de cele 8 companii – Distributie Oltenia, CEZ Romania, CEZ Vanzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Share

Related Stories
Eduard Novak, singurul campion paralimpic al Romaniei, va da startul Maratonului Olteniei

ago

Ambasadorul editiei a V-a a Maratonului Olteniei, powered by CEZ Romania este Eduard Novak. Evenimentul, la care vor participa aproximativ 600 de sportivi amatori, se va desfasura la Ramnicu Valcea pe 26 si 27 august.
Maratonul Olteniei: 574 de concurenti, 4 probe de concurs, 1 cerere in casatorie, toate sub melodia oficiala a evenimentului

ago

Numerosi iubitori de sport din tara cat si din strainatate, sustinatorii acestora, autoritatile locale si judetene, organizatorii, dar si cei aflati in trecere prin Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea au facut din cea de-a cincea editie a Maratonului Olteniei un eveniment de succes.
Martin Zmelik, CEO-ul Grupului CEZ in Romania, si Cabral Ibacka au lansat “Ziua E-Mobilitatii” la CEZ Romania

ago

Initiativa CEZ Romania, cel mai mare producator privat de energie regenerabila din Romania, este o confirmare a strategiei companiei de a dezvolta alternativele de mobilitate electrica
CEZ Vanzare a lansat o oferta dedicata producatorilor de vin din Romania, in cadrul Festivalului RO-Wine 2017

ago

Prezent in calitate de partener la cea de-a doua editie a Festivalului RO-Wine | The Wine Festival of Romania, desfasurat pe 20 si 21 mai 2017 la Fratelli Studios, CEZ Vanzare a lansat o oferta de energie electrica si gaze naturale dedicata vinificatorilor autohtoni prezenti la eveniment.

Proiecție video pe Cercul Militar Național, realizată în cadrul campaniei „Protejează-i aripile!”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării

Anul acesta, Săptămâna Mondială a Imunizării se va desfășura sub tema #vaccinurilefuncționează.