Industria românească are nevoie de 10.000 de roboți

București, iunie 2017 - COMUNICAT DE PRESĂ UNIVERSAL ROBOTS

Industria românească are nevoie de 10.000 de roboți

Published

Producătorii industriali din România au nevoie de investiții masive în automatizare și robotizare pentru a se adapta la actualele condiții, caracterizate de creșterea salariilor din sector, de lipsa relativă de personal calificat și necesitatea asimilării în producție a produselor cu valoare adăugată ridicată. Potrivit Federației Internaționale pentru Robotică, România are 11 roboți la 10.000 de lucrători industriali, în timp ce în Polonia numărul acestora este de 28, iar în Ungaria de 57 de roboți la 10.000 de lucrători industriali. Cehia este cea mai dezvoltată piață central și est europeană, cu aproape 100 de roboți la 10.000de muncitori.
Coboții Universal Robots

Coboții Universal Robots

                                                                                                                              Pentru a atinge nivelul mediu de productivitate din regiune,          România are nevoie de un salt calitativ, bazat pe automatizarea și robotizarea unor sectoare întregi din domeniul industrial. Trebuie să eliberăm rapid forța de muncă prinsă în activități repetitive și   anoste pentru a putea face loc activităților specifice producției cu valoare adăugată ridicată. Experiența țărilor precum Ungaria sau Polonia a arătat că procesele de automatizare și robotizare au     mers mână în mână cu creșterea salariilor și a numărului de           posturi disponibile în industrie.”

                                                                                                                              Horia Stănese, Business Development Manager, Universal Robots

                                                                                                                        Horia Stănese, Business Development Manager, Universal Robots

                                                                                                                        Horia Stănese, Business Development Manager, Universal Robots

Potrivit Eurostat, România are circa 2 milioane de angajați în industrie, ceea ce înseamnă un stoc de 2.200 de roboți industriali instalați, conform cifrelor Federației Internaționale de Robotică. Pentru a ajunge la nivelul mediu de robotizare al regiunii, de 60 de roboți la 10.000 de muncitori, economia românească are nevoie așadar de circa 10.000 de roboți industriali. Roboții colaborativi (coboții) sunt ușor de folosit, adaptabili, eficienți din punctul de vedere al costurilor și pot fi utilizați în siguranță. Aceștia pot fi programați simplu și repede, chiar și de către persoane fără experiență. Ușurința în utilizare echivalează cu o scădere semnificativă a costurilor, a timpului de programare și de punere în producție a robotului, ceea ce contribuie la recuperarea investiției într-un termen mult mai scurt decât în cazul roboților obișnuiți, de dimensiuni mari. Deoarece coboții nu necesită împrejmuiri de siguranță, angajații pot lucra nemijlocit alături de ei, ceea ce reduce costul automatizării și simplifică planul unității de producție.
Coboții UR se programează foarte ușor

Coboții UR se programează foarte ușor

Ținta de vânzări a companiei Universal Robots pentru piața românească în 2017 este de a dubla stocul existent, de peste 100 de roboți. În ceea ce privește piața roboților colaborativi, Universal Robots are o cotă de piață de 85-90%. Înperioada 2009-2016, compania a vândut peste 22.000 de roboți colaborativi. Coboții sunt roboți industriali versatili, foarte ușor de utilizat șiprogramat, care lucrează împreună cu angajații și care nu sunt izolați pringard de metal, precum roboții industriali clasici. Durata de amortizare ainvestiției pentru roboții UR este de 195 de zile.

Despre Universal Robots

Universal Robots reprezintă rezultatul a mulți ani de cercetări intensive în cadrul clusterului de robotică al Danemarcei, care se află în localitatea Odense. Compania a fost fondată în 2005 de către CTO-ul companiei, Esben Østergaard, care a dorit să facă tehnologia roboților accesibilă tuturor, prin dezvoltarea de roboți industriali mici, ușor de utilizat, la prețuri rezonabile, care, alături de oameni și pe cont propriu, să fie utilizați pentru eficientizarea proceselor din industrie. Portofoliul de produse cuprinde brațele robotizate UR3, UR5 și UR10 numite astfel după sarcina utilă în kilograme. De la lansarea primului robot UR în decembrie 2008, compania a înregistrat o creștere considerabilă datorită roboților ușor de utilizat, vânduți acum în peste 50 de țări din întreaga lume. Perioada medie de amortizare a investiției este de numai 195 de zile - este cea mai rapidă din industrie. Compania, o parte din Teradyne Inc., cu sediul în Boston, are sediul în Odense și are filiale și birouri regionale în S.U.A., Spania, Germania, Singapore, Cehia, India și China. Universal Robots are peste 300 de angajați în întreaga lume.

Aflați mai multe la: www.universal-robots.com.

Share

Related Stories
Elveția, Singapore și Marea Britanie conduc în topul Global Talent Competitiveness Index 2017

ago

România ocupă locul 55, după Bulgaria și Kazahstan și cu o poziție în fața Rusiei. Copenhaga, Zurich, Helsinki și San Francisco domină primul top al celor mai competitive orașe. INSEAD, școala de business pentru întreaga lume, a lansat astăzi a patra ediție a Global
Creştere de peste 40% în recrutare în semestrul 1, deficit de personal în toate domeniile

ago

Anul 2017 este cel mai bun pe piața HR din ultimii 10 ani, din perspectiva volumelor de recrutare, a solicitărilor venite din partea companiilor și a pozițiilor închise. Potrivit datelor Adecco Professional Placement, se înregistrează o creștere de peste 40% față de aceeași perioadă a anului trecut. Lunar, Adecco procesează peste 700 de cereri și plasează aproximativ 400 de candidați clienților din România, prin toate diviziile de recrutare, Permanent Placement, Professional & Executive Search.
Maratonul Olteniei: 574 de concurenti, 4 probe de concurs, 1 cerere in casatorie, toate sub melodia oficiala a evenimentului

ago

Numerosi iubitori de sport din tara cat si din strainatate, sustinatorii acestora, autoritatile locale si judetene, organizatorii, dar si cei aflati in trecere prin Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea au facut din cea de-a cincea editie a Maratonului Olteniei un eveniment de succes.
Eduard Novak, singurul campion paralimpic al Romaniei, va da startul Maratonului Olteniei

ago

Ambasadorul editiei a V-a a Maratonului Olteniei, powered by CEZ Romania este Eduard Novak. Evenimentul, la care vor participa aproximativ 600 de sportivi amatori, se va desfasura la Ramnicu Valcea pe 26 si 27 august.

EuroGsm asigură energie pentru device-urile participanților la Electric Castle, pentru al cincilea an consecutiv

EuroGsm, unul dintre cei mai mari retaileri telecom din România, susține pentru al cincilea an consecutiv unul dintre cele mai importante festivaluri de muzicăElectric Castle.Șapte standuri amplasate în șapte locații cheie vor asigura energia necesară pentru ca participa